Evento

XIII Jornades d’Ensenyaments Econòmics, Administratius i Comercials: Decreixement i Digitalització: Un Debat Obert Dins i Fora de l’Aula

Bellaterra —

12 i 13 d'abril de 2024

imatge-jornades

L’Associació d’Ensenyants d’Economia i Empresa (AEEE) i l’ICE de la UAB, en col·laboració amb l‘Associació Finançament Ètic i Solidari (FETS), hem organitzat les XIII jornades pel professorat de secundària de l’àmbit econòmic i empresarial a les quals us convidem a participar.

El resultat de les proves PISA, utilitzar el mòbil al centre o d’altres tecnologies a l’aula, les xarxes socials, l’ús del català, les noves o velles metodologies, són polèmiques que cada vegada fan més difícil la nostra tasca com a docents, ja que són problemes que depassen pròpiament l’aula. A més dels temes generals educatius, el professorat d’economia i empresa es troba en un món sempre canviant, en el qual la tecnologia i els reptes mediambientals també posen en qüestió no només com ensenyem sinó també què i per a què. Per acabar-ho d’adobar arriben noves propostes des de l’administració de com cal fer les programacions quan tenim encara la sensació que no s’ha fet una valoració profunda de les mancances de les anteriors reformes educatives.

És en aquest context que la junta de l’associació plantegem unes jornades en què el professorat pugui trobar un espai per la reflexió calmada gràcies al debat de persones expertes que des de diferents mirades ens parlaran dels reptes i dubtes de la digitalització (Simona Levi i Anna Albalat, divendres), de la proposta del decreixement des d’una òptica macroeconòmica (Luís González Reyes, dissabte) i d’una més micro, des de l’activisme vinculat al territori (Sandra Carrera, dissabte) .

D’altra banda, s’hi presentaran els resultats de l’enquesta de l’aeee que mostra per primer cop una radiografia del professorat de les nostres especialitats.

Així mateix, hi haurà espais en què es mostraran materials, recursos i activitats de qualitat que serviran per enriquir i completar les activitats que ja fem a l’aula.

Finalment, en José Ramón Paramio del grup Econoplastas tancarà les jornades amb la seva peculiar visió de l’economia i l’educació amb un toc d’humor.

Programa

Divendres, 12 d’abril

Sessió en línia síncrona mitjançant la plataforma TEAMS

 • 16.00 h Benvinguda i presentació.
 • 16.15 h Funcionament de l’Empresa i disseny de models de negoci. Presentació del material online de l’equip d’Econosublime actualitzat a la LOMLOE per a la nova matèria de 2n de Batxillerat. L’equip d’Econosublime, un dels llocs de contingut més visitat en les nostres matèries, ens explicarà les novetats curriculars que s’han incorporat a 2n de batxillerat.
 • 17 h Reptes i dubtes de l’ús de les eines digitals a l’aula. Diàleg entre Simona Levi (impulsora de la plataforma Xnet) i Anna Albalat, tècnica del Departament d’Educació.
 • 18.15 h Finalització de la sessió.

 

Dissabte 13 abril 

Sessió presencial, al Campus de la UAB

 • 9.15 h Benvinguda.
 • 9.30 h Radiografia del professorat de secundària de l’àmbit econòmic Presentació dels resultats del qüestionari realitzat al llarg del curs passat, a càrrec de membres de la junta d’AEEE i de FETS.
 • 9.45 h Presentació de situacions d’aprenentatge realitzades per l’equip d’economia crítica de l’ICE UAB, a càrrec de membres del grup d’Economia Crítica de l’AEEE.
 • 10 h Hem de tornar a les cavernes? al carro? El decreixement, transitant cap a un nou model ecosocial: Efectes en l’economia i accions des del territori, a càrrec de Luís González Reyes, químic, membre d’Ecologistes en Acció i de la Cooperativa Garúa, especialitzada en educació ecosocial, i de Sandra Carrera, economista, especialitzada en economia social i ambiental, directora de la Xarxa per a la Conservació de la Natura
 • 11.15 h Pausa.
 • 12.15 h Mostra d’experiències educatives emmarcades en els nous currículums.
 • 13.15 h ¿Quieres que la econoSUYA sea la econoTUYA? Economia des de l’humor i el compromís, a càrrec de José Ramón Paramio, professor d’economia i membre d’Econoplastas.
 • 14 h Finalització de la jornada.
Fecha: 12 i 13 d’abril de 2024
Horario: de 16h a 18h i de 10h a 14h
Lugar: Institut de Ciències de l’Educació, Universitat Autònoma de Barcelona
Bellaterra
Organiza: AEEE

Suscríbete al boletín de RedEFES

newsletter